Corona & Acupunctuur

Tja ik wilde er eigenlijk niet aan beginnen maar kan het toch niet laten. Acupunctuur is juist nu de aan gewezen therapie om het lichaam in balans te krijgen en de weerstand te versterken.
De corona is de hete atmosfeer rondom de zon en andere sterren die zich uitstrekt over miljoenen kilometers. Zij is normaliter niet zichtbaar, maar wel tijdens een volledige zonsverduistering. Het ultieme Yin in een moment van Yang. Een knap staaltje balansmethode in de astrologie.

De angst die om zich heen grijpt is van ongekende orde. Het onbekende dat wel of niet ook jou kan treffen is voor veel mensen een reden tot paniek. Paniek zal ons brein zo beïnvloeden dat het lichaam denkt dat er gevaar is. Kortere en snellere neurologische prikkels zorgt voor sneller handelen. De zintuigen worden alerter en mensen gaan instinctief matig leven. Zo gaan ze kijken wat de ander doet. Het is veiliger om als groep in gevaar te functioneren dan als individu. Hamsteren is daar een mooi voorbeeld van. Mensen kopen dan wat andere mensen ook kopen.

Als we het virus annalyseren dan komen we tot een aantal interessante conclusies.

Het virus is afhankelijk van de ACE2-receptor.

Het #SARS_CoV_2 virus hecht via de ACE2-receptor. Sommige bevolkingsgroepen hebben daarom een grotere kans om Covid_19 op te lopen. De ACE-2 receptor helpt bij processen van het verlagen van de bloeddruk en deze receptoren zijn daarom ook meer aanwezig bij mensen met hart- en vaatziektes, kanker, type-2 diabetes en diegene die roken. Het percentage doden ligt ook veel hoger bij deze mensen (zie afbeelding) .

Het percentage wat overlijdt aan het virus is tot 40 jaar 0,2 procent. Van 40 tot 49 jaar 0,4 procent. Van 50 -59 jaar 1,3%. Van 60-69 jaar 3,6%. Van 70-79 jaar 8%. En hoger dan 80 jaar in een keer een sterfte percentage van 14,8%.

– Typerend voor Corona is koorts en hoest. Anders dan een gewone griep dat ook hoofdpijn en snotneuzen geeft.

Al met al zijn kinderen nauwelijks vatbaar. Oudere mensen boven de 80 zijn het meest vatbaar. Dit wil zeggen dat mensen waarbij de nier Qi verzwakt een grotere kans maken op het virus. De Nier is ook het orgaan dat het hart controleert. Het ACE2-receptor zorgt voor een verlaging van de bloeddruk. – 10,5% van de mensen met een cardiovasculaire aandoening sterft aan het virus.

Wanneer nier Yang verzwakt is dan kan de nier de long niet grijpen. Inademen wordt moeilijker. Mannen zijn vatbaarder dan vrouwen omdat nier Yang een grote rol speelt.
Uiteindelijk sterven mensen aan Corona door de ontstekingen en het vocht in de long.


Adviezen.

Nu is het moment om gezond te leven. De postnatale energie is de energie die je gebruikt op een dag. Dat is de energie waar je het nu mee moet doen en bepalend is of je zuinig genoeg om gaat met je eigen energie. Het orgaan de milt is hier verantwoordelijk voor. Als de milt niet goed functioneert dan zal er vocht opgeslagen worden in de long.

Je weerstand hangt af van Voeding, Zuurstof en de Way of life.

Zorg in deze tijd voor een goede balans. Neem je rust. Gebruik de tijd voor bezinning. Iedereen werkt te hard. Nu worden we gedwongen tot rust. Letterlijk de maan die voor de zon schuift en de dag dwingt tot rust met een mooie corona rand.Lees ook zeker de volgende blog over corona als evolutionaire compensatie.
En bekijk de 2 uur durende live webinar over deze blog. Wachtwoord is te krijgen in de winkel.

Acupunctuur

Acupunctuur kan de weerstand versterken en het lichaam in balans brengen. Zowel preventief als om te genezen is acupunctuur in deze tijd geen overbodige luxe!
Ook de angst en stress kunnen wij wegnemen tijdens een behandeling.

Maak een afspraak in de praktijk of plan een consult via video-consult.

In de praktijk hanteren we strenge protocollen om uw veiligheid tegen corona te waarborgen.

Wilt u advies en meer weten over voeding dan kan je ook een video-afspraak plannen.

Dolf Chin See Chong
Paulusstraat 2
3834WS Breda
076-5611573

2 reacties op “Corona & Acupunctuur”

  1. Dank je hartelijk voor deze verhelderende informatie. Mooi om te lezen wat we zelf allemaal kunnen doen. Het virus dwingt ons stil te staan, om vervolgens anders te gaan bewegen. Anders dan we tot nu toe hebben gedaan. Groetjes uit Uden, Emy

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit: