“Natuurlijk”….zwanger worden!

Mercier Therapy en Acupunctuur

Tegenwoordig zien we steeds meer vrouwen in de praktijk die moeilijk zwanger kunnen worden. Er zijn een aantal oorzaken die we daar voor kunnen aanwijzen.

Stress:
Stress speelt een belangrijke rol. Als het lichaam in een stress situatie zit dan zullen alle processen die nodig zijn om te overleven verhoogd zijn en processen die niet noodzakelijk zijn zullen op een laag pitje gezet worden. Het is niet handig om zwanger te worden in een langdurige stress situatie. Het lichaam zal daarom ook de kans op een zwangerschap verkleinen.

Geluk:
Waarom denk je dat dieren in een dierentuin moeilijk zwanger kunnen worden. Ze krijgen toch genoeg en het juiste voedsel. Regelmatig worden ze lichamelijk gecontroleerd en toch komt het in de krant wanneer er weer een olifantje of leeuw wordt geboren. In feite zijn deze dieren wel gezond. De enige reden waarom ze niet zwanger kunnen worden is dat ze gevangen zitten. Eigenlijk zitten wij ook steeds meer gevangen in ons eigen leven. Weinig tijd en een hectisch ritme bepaalt ons leven. We moeten zo laat opstaan, moeten naar het werk, daarna sporten en aan andere verplichtingen voldoen. Om zwanger te worden moet je op zoek naar geluk. Geluk vind je ook in hobby’s en creativiteit!

Beweging:
De baarmoeder ligt in je bekken en is omgeven door de darmen en blaas. Wanneer je de hele dag zit dan wordt de baarmoeder in elkaar gedrukt. Er ontstaat een blokkade in dat gebied en de baarmoeder kan verkleefd raken aan de andere organen.

Anti-conceptie:
Wanneer je vanaf je veertiende aan de pil gaat en daar pas mee stopt op je dertigste dan kan je begrijpen dat de baarmoeder eigenlijk nog nooit normaal heeft kunnen functioneren. Het is dan ook niet vreemd dat er verstoringen zijn in dat gebied wanneer iemand stopt na heel haar leven de pil te slikken en er van uit gaat dat het lichaam hormonaal meteen in orde is.

De combinatie van Mercier Therapie en acupunctuur kan helpen om sneller zwanger te worden.


Mercier Therapie

Jennifer Mercier heeft deze therapie ontwikkeld en is in Amerika al heel bekend. De therapie bestaat uit verschillende soorten massage technieken. Via de buik wordt de baarmoeder en eierstokken gemanipuleerd. Ook op de rug en het bekken worden verschillende technieken toegepast. Er zijn zes sessies nodig om een goed resultaat te krijgen. Kijk eens naar het filmpje waarop Jennifer een uitleg van een behandeling geeft.

Mercier Therapie  <<——– klik hier voor het filmpje

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die de Mercier Therapy hebben toegepast 83 % kans hebben op een zwangerschap! En vrouwen die IVF ondergaan vergroten hun kans van 23 naar 50 %!!!!


Acupunctuur

 

Waar de Mercier Therapy meer gericht is op het fysieke aspect is de acupunctuur gericht op het energetische aspect. Acupunctuur kan je helpen om de energie in het gebied meer te laten stromen. De hormonen meer in balans te krijgen en acupunctuur werkt ook op het mentaal emotioneel systeem.


Beide therapieën kunnen dus eigenlijk niet zonder elkaar. Daarom combineren we ze ook in 1 behandeling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit: