7 tips tegen wagenziekte

Wie kent het niet. Een warme auto, lange files en op een moment hoor je zachtjes van de achterbank “ik moet overgeven”. De één geconcentreerd achter het stuur en de ander half slapend met een kussen tegen de zijruit. Voordat je het weet ruikt de auto zuur en ben je te laat om het nog op te vangen. Met een beetje pech wordt het andere kind ook ziek en zit je met twee zieke kinderen in de auto.


7 tips

  1. Frisse lucht is essentieel tegen wagen ziekte. Wanneer iemand ziek dreigt te worden draai dan meteen een raampje open of stop even. Ga uit de auto. Ga stevig op twee benen staan en haal een paar keer heel diep adem.
  2. Iemand wordt meestal ziek omdat de ogen en de hersenen niet helemaal overeenkomen. Ga daarom niet lezen in de auto. De hersenen moeten veel werk verrichten om zich te focussen op de letters. Net als op een boot kijk je het best naar de horizon. Als je naar buiten kijkt en je ziet de auto’s voorbij zoeven dan wordt je  nog misselijker. Voorin zitten en recht vooruit kijken is het beste.
  3. Op snelwegen ligt de auto nog stabiel op de weg maar op bergweggetjes moeten de hersenen, ogen en evenwichtsorgaan veel werk verrichten. Zorg voordat je de bergen in gaat niet meer leest of computerspelletjes speelt.
  4. Een te volle of te lege maag werkt misselijk makend. Eet onderweg niet teveel. Niet teveel vlees of vet.
  5. Acupunctuur kan helpen. Meestal worden er magneetjes geplakt op de pols, onder de knie en tussen de tepels op het borstbeen.

    Doe het zelf tip: neem de binnenkant van je pols. Vanaf de polsplooi ga je twee vingers dik richting de elleboog precies in het midden tussen twee pezen. Daar ligt het acupunctuurpunt Pericard 6. Masseer met je duim regelmatig dat punt tijdens het rijden. (de bandjes die ze verkopen tegen wagenziekte is een magneetje die ook precies op dat punt gezet moet worden.   Vraag je acupuncturist naar een magneetje.)

  6. Druk met een vinger in het midden van je borstbeen ongeveer op de lijn tussen de tepels. Daar ligt een extra acupunctuur punt Renmai 17. Blijf zoeken totdat je het meest gevoelige punt vind in die regio. Ook daar rustig masseren door kleine cirkeltjes te maken.
  7. Gemberijsthee is een mooi middel om misselijkheid tegen te gaan. kijk in de volgende blog voor het recept. Gember ijsthee tegen misselijkheid

 

Wil je een afspraak maken met een acupuncturist voor een behandeling tegen misselijkheid dan is het beter om minstens 2 keer voor de reis te komen.

Je kunt bellen naar 076-5611573.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.