Zelf havermelk maken

We weten al langer dat melk niet meer zo gezond is dan dat we vroeger letterlijk met de paplepel ingegoten kregen. Een mens is niet gemaakt om melk te drinken. Als je kijkt waar in de wereld melk wordt gedronken dan is dat juist op de plaatsen waar osteoporose ook het meest voorkomt. De laatste 15 jaar is koemelk allergie met 300 procent toegenomen. Dat heeft te maken met een lagere immuniteit en een slechtere darmfunctie. Aziaten en Afrikaanse mensen hebben nauwelijks lactase. Zij kunnen al helemaal niet tegen melk. Om toch een alternatief te hebben kan je makkelijk zelf melk maken van havermout.

Recept:

350 gram havermout met 1 liter water (en eventueel 1 eetlepel kokosrasp voor extra smaak) mengen en met een blender mixen. Daarna zeven en vervolgens door een kaasdoek laten lopen en het pulp er uit halen. Klaar is je echte gezonde havermelk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit: