Scheten laten is gezond

Flatulentie is een mooi woord voor een scheet, windje, ruft, poepje, darmgasje of een bout.

Al met al slaan we een flater (flatus = scheet) als we per ongeluk in een groep een flinke scheet laten. Je kent dat wel, sta je met een groep mensen te praten en ineens komt er zo’n weeïge geur boven drijven. Niemand reageert in eerste instantie maar al snel laten de eerste merken dat zij het niet waren. Waarschijnlijk is de echte dader al lang een drankje halen en laat de rest achter met een onaangename geur van lucht en 1% zwavelhoudende stoffen als zwavelwaterstof, ammoniakgas, aminen, skatol, indol en boterzuur. Waarschijnlijk een vleeseter omdat vegetariërs wel veel meer scheten laten maar de echte carnivoren onder ons erger stinken.

Vegetariërs eten meer vezels. Deze zijn moeilijk te verteren in de darmen. Vlees gaat makkelijker en stinkt ook meer. Wil je een avondje stankloos doorbrengen, pas dan op met de volgende voedingsstoffen: ananas, artisjokken, asperges, banaan, bloemkool, bonen, broccoli, eieren, knoflook, noten, paksoi, peren, rundvlees, spruitjes uien, varkensvlees, vijgen, watermeloen, zoete aardappelen en zuivelproducten. Van deze voedingsstoffen ga je meer scheten laten!

Scheetweetjes

Heb je toch bovenstaande producten op of heb je last van winderigheid dan kan je proberen dagelijks een aantal kopjes venkelthee met kaneel, munt en gember te drinken.
(doe een zakje venkelthee in een theepot met een schijfje gember, kaneelstokje en 3 blaadjes munt)

Wist je dat iedereen gemiddeld 20 scheten per dag laat! In de nacht meer dan overdag. In de anus zitten sensoren die een scheet kunnen onderscheiden van echte ontlasting. Als dat niet goed werkt dan zijn de gevolgen onaangenaam.

Hou je scheten niet op. Ik weet dat het soms niet anders kan maar het is ongezond. De giftige gassen kunnen voor pijnlijke druk zorgen in de darmen en door de darmwand heen in het bloed terecht komen wat zorgt voor hoofdpijn en vermoeidheid.

De meeste scheten die we laten zijn geurloos. Extra ingeslikte lucht kan ook geurloze scheten veroorzaken. Drinken met een rietje, snel eten, kauwgom en roken kunnen extra ingeademde lucht in de darmen brengen.

Als iedereen ontkent dat hij een scheet heeft gelaten en hij ruikt zuur dan is het waarschijnlijk een vegetariër. Zure scheten ontstaan door het eten van koolhydraten als suikers en zetmeel. Als fruit niet snel genoeg verteerd wordt in de darmen dan geeft dat ook gasvorming en ruikt het zuur. Fruit in de salade maakt het nog erger. Ruikt de scheet echt naar rotte eieren dan is het waarschijnlijk een vleeseter. Wanneer eiwitten niet goed worden afgebroken dan geeft dat een zeer onaangename rotte geur.

Al met al is een scheet laten gezond! We laten zo wie zo de hele dag al scheten. Laten we met ons allen afspreken om ongestoord scheten te laten. In de bioscoop, theater of restaurant. PFFFFFFFFF………..


Ruik eens aan je eigen scheet, dan weet je precies wat je verkeerd hebt gegeten!

Corona & Acupunctuur

Tja ik wilde er eigenlijk niet aan beginnen maar kan het toch niet laten. Acupunctuur is juist nu de aan gewezen therapie om het lichaam in balans te krijgen en de weerstand te versterken.
De corona is de hete atmosfeer rondom de zon en andere sterren die zich uitstrekt over miljoenen kilometers. Zij is normaliter niet zichtbaar, maar wel tijdens een volledige zonsverduistering. Het ultieme Yin in een moment van Yang. Een knap staaltje balansmethode in de astrologie.

De angst die om zich heen grijpt is van ongekende orde. Het onbekende dat wel of niet ook jou kan treffen is voor veel mensen een reden tot paniek. Paniek zal ons brein zo beïnvloeden dat het lichaam denkt dat er gevaar is. Kortere en snellere neurologische prikkels zorgt voor sneller handelen. De zintuigen worden alerter en mensen gaan instinctief matig leven. Zo gaan ze kijken wat de ander doet. Het is veiliger om als groep in gevaar te functioneren dan als individu. Hamsteren is daar een mooi voorbeeld van. Mensen kopen dan wat andere mensen ook kopen.

Als we het virus annalyseren dan komen we tot een aantal interessante conclusies.

Het virus is afhankelijk van de ACE2-receptor.

Het #SARS_CoV_2 virus hecht via de ACE2-receptor. Sommige bevolkingsgroepen hebben daarom een grotere kans om Covid_19 op te lopen. De ACE-2 receptor helpt bij processen van het verlagen van de bloeddruk en deze receptoren zijn daarom ook meer aanwezig bij mensen met hart- en vaatziektes, kanker, type-2 diabetes en diegene die roken. Het percentage doden ligt ook veel hoger bij deze mensen (zie afbeelding) .

Het percentage wat overlijdt aan het virus is tot 40 jaar 0,2 procent. Van 40 tot 49 jaar 0,4 procent. Van 50 -59 jaar 1,3%. Van 60-69 jaar 3,6%. Van 70-79 jaar 8%. En hoger dan 80 jaar in een keer een sterfte percentage van 14,8%.

– Typerend voor Corona is koorts en hoest. Anders dan een gewone griep dat ook hoofdpijn en snotneuzen geeft.

Al met al zijn kinderen nauwelijks vatbaar. Oudere mensen boven de 80 zijn het meest vatbaar. Dit wil zeggen dat mensen waarbij de nier Qi verzwakt een grotere kans maken op het virus. De Nier is ook het orgaan dat het hart controleert. Het ACE2-receptor zorgt voor een verlaging van de bloeddruk. – 10,5% van de mensen met een cardiovasculaire aandoening sterft aan het virus.

Wanneer nier Yang verzwakt is dan kan de nier de long niet grijpen. Inademen wordt moeilijker. Mannen zijn vatbaarder dan vrouwen omdat nier Yang een grote rol speelt.
Uiteindelijk sterven mensen aan Corona door de ontstekingen en het vocht in de long.


Adviezen.

 • Als je niet ziek bent. Stimuleer de postnatale energie.

Nu is het moment om gezond te leven. De postnatale energie is de energie die je gebruikt op een dag. Dat is de energie waar je het nu mee moet doen en bepalend is of je zuinig genoeg om gaat met je eigen energie. Het orgaan de milt is hier verantwoordelijk voor. Als de milt niet goed functioneert dan zal er vocht opgeslagen worden in de long.

Je weerstand hangt af van Voeding, Zuurstof en de Way of life.

 • voeding:
  Eet gezond. Biologisch en zorg goed voor je darmen. Als je het niet goed weet dan is dit het moment om wat af te vallen. Vermijd suikers en vetten. Eet geen rauwe bladgroenten en drink geen melk en eet geen kaas. Yoghurt mag wel. Soep is het beste wat er is.
 • zuurstof: (ademhaling – uithoudingsvermogen)
  – ademhaling: buikademhaling en rustig ademen is belangrijk. Zuurstof is bepalend voor een volledige cel verbranding. Bij een tekort aan zuurstof in het bloed krijg je een onvolledige verbranding. Dit geeft verzuring en een stimulatie van ontstekingscellen. Probeer een paar keer per dag op de buikademhaling te letten.
  – uithoudingsvermogen: hoe sterker en beter de conditie des te hoger de belastbaarheid en weerstand.
 • way of life: hoe ga je met je leven om. Vergooi je de energie of sta je op een spaarstand. Ga je laat naar bed, werk je te hard of lig je de hele dag op de bank Netflix te kijken. Balans is het beste wat er is.

Zorg in deze tijd voor een goede balans. Neem je rust. Gebruik de tijd voor bezinning. Iedereen werkt te hard. Nu worden we gedwongen tot rust. Letterlijk de maan die voor de zon schuift en de dag dwingt tot rust met een mooie corona rand.


 • Als je wel al symptomen hebt. Stimuleer de nier en milt Yang, koel de long en je hoofd.
 • Bij koorts en ademhalingsproblemen: meteen de dokter bellen!
 • Bij milde klachten: Neem je rust. Ga niet werken. Wel elke dag bewegen. Qi gong of een wandelingetje zet de Qi aan om te bewegen. Eet licht verteerbaar voedsel. Als er geen koorts is mag je yang versterkend voedsel eten. Maar zorg dat het lichaam weinig energie moet steken in het eten. Goede stevige groentesoep met wat rijst en aardappelen er in. Bij hoest lees de blog over hoest.

Acupunctuur

Acupunctuur kan de weerstand versterken en het lichaam in balans brengen. Zowel preventief als om te genezen is acupunctuur in deze tijd geen overbodige luxe!
Ook de angst en stress kunnen wij wegnemen tijdens een behandeling.

Maak een afspraak in de praktijk of plan een consult via video-consult.

In de praktijk hanteren we strenge protocollen om uw veiligheid tegen corona te waarborgen.

Wilt u advies en meer weten over voeding dan kan je ook een video-afspraak plannen.

Dolf Chin See Chong
Paulusstraat 2
3834WS Breda
076-5611573

PMCBreda & Corona regels

Beste patiënten.

PMCBreda probeert onze patiënten zoveel en zo goed mogelijk te helpen. Gezondheid is ons vak, ons leven en ons werk. De praktijk zal open zijn onder strikte omstandigheden zodat de veiligheid voor zowel de patiënt als therapeut gewaarborgd wordt. Als iedereen de richtlijnen volgt dan kunnen we u blijven helpen.


Hygiëne staat voorop. Wij vragen u de algemene richtlijnen te volgen. Handen wassen, geen handen geven, niet hoesten en niezen in de handen en alleen weggooi zakdoekjes gebruiken.


Voor de praktijk gelden extra regels!

* Als u verkouden bent of u voelt zich ziek, dan mag u niet naar de praktijk komen.
* Wij vragen u om exact op tijd aanwezig te zijn. Op deze manier voorkom je contact in de wachtkamer. Buiten wachten is voor u en voor ons veiliger. Als u in de wachtkamer wacht dan neemt u gepaste afstand. Probeer niet te veel te praten naast degene die naast u zit.
* Neem u eigen handdoeken mee! Zo voorkomt u besmetting.
* Het koffie en thee apparaat zal uitgeschakeld zijn. Zo voorkomen we bekers en afval in de wachtkamer.
* De therapeut zal bij elke patiënt opnieuw een hygiëne protocol toepassen. Dit zal bestaan uit desinfecteren van de gebruikte materialen, wassen van de handen, gebruiken van keukenpapier, etc.
* De secretaresses zijn niet direct aanspreekbaar. Voor administratieve vragen, afspraken en andere vragen kunt u telefonisch deze stellen. Afhankelijk van de situatie zal misschien het secretariaat niet constant open zijn. we zullen via de website tijden doorgeven wanneer u het beste kunt bellen. (www.pmcbreda.nl)
Voor alle locaties kunt u het volgende nummer bellen 076-5611573.

* Er kan ook gebruik gemaakt worden van video-consulten. Wilt u niet naar de praktijk maar wel advies over voeding, bepaalde oefeningen of een algemeen advies met betrekking tot acupunctuur of fysiotherapie dan behoort een video-consult tot de mogelijkheden. Dit zal gaan via een veilige “virus” vrije APP.


Wij begrijpen heel goed dat de angst is toegeslagen. Toch willen we benadrukken dat het met de juiste maatregelen veilig is om te komen. Ieder bepaald voor zich of hij / zij het verantwoord vindt om te komen. We respecteren elke keus.

Heeft u nog vragen dan staan we altijd tot uw beschikking. of volg de berichtgeving via de website.
www.pmcbreda.nl

PS. Wilt u werken aan uw weerstand, plan dan een acupunctuur afspraak.

Wij wensen iedereen de komende weken veel sterkte en gezondheid toe.

Met vriendelijke groeten,

Team PMCBreda
076-5611573
info@pmcbreda.nl

Rimpels, de tatoeages van je leven

Rimpels zijn ons kostbaarste bezit. Rimpels kunnen verdwijnen, maar als je ze hebt laat ze op zijn minst van het lachen zijn.

The Chinese Art of Face Reading heeft zich ontwikkeld om het emotioneel welzijn te lezen op iemands gezicht. Hoe iemand zich emotioneel voelt zien we aan de hoeveelheid rimpels die iemand in zijn leven ontwikkeld heeft.

Rimpels zijn lijnen waarin we onze herinneringen bewaren. Het is één van de bijwerkingen van ouder worden. Hoe we ze krijgen hangt samen met de hoeveelheid emoties die we uitdrukken.

We hebben maar liefst 43 gelaatsspieren om emoties uit te drukken, dus heel wat spieren om rimpels te ontwikkelen.

Mensen voelen zich verslaafd aan emoties. Het geeft hen het gevoel dat ze leven. Hoeveel emoties we uitdrukken is cultuur gebonden en hangt af van je levensomstandigheden.

Als je erg vurig bent, m.a.w. erg emotioneel, zal je meer emoties uitdrukken waardoor je ook meer rimpels ontwikkeld.

Er is niets slechts aan een negatieve emotie, het is een deel van het leven. Je mag er alleen niet in blijven hangen. De ene kan een emotie al beter verwerken dan de ander. Het is ook afhankelijk van je lichaamsbouw. Mensen met brede schouders kunnen beter met verdriet omgaan.

De lachrimpels (kraaienpootjes) van deze vrouw tonen dat ze veel lacht en dat ze weet hoe ze plezier moet maken. Bij iedere lach hoort ook een traan en daardoor heeft ze ook verdrietlijnen ontwikkeld.

Je kunt zelf bepalen welke rimpels je wilt behouden en welke je wilt laten gaan. Dan weet je welke emoties je moet gaan verwerken, ze loslaten en er mee leren omgaan.

Onthoud dat het belangrijkste van je gezicht is dat je uiteindelijk het vermogen hebt om te bepalen hoe het wordt gemarkeerd en gevormd in de tijd, zodat je mensen kunt laten zien hoe je hebt geleefd en eruit kunt zien als wie je werkelijk bent. Welke emoties mensen bij zich houden kan je lezen als je de juiste vaardigheden geleerd hebt. Beschikken we over de juiste informatie zodat we een gezicht correct kunnen lezen.  Kijken we met ogen van compassie? Weten we precies wat hun motieven zijn en nog belangrijker hoe kunnen we hen positief beïnvloeden?

Face reading wordt gebruikt om optimale persoonlijke en professionele relaties te ontwikkelen.

Via Face Reading Academy leer je hoe je mensen kunt lezen. Je leert je ‘Ware ik’ ontdekken en ook die van een ander. Nieuwsgierig naar een Face Reading of een opleiding tot professionele Face Reader? Neem dan contact op met miekefraussen@telenet.be of kijk op https://san-t.blog/2019/11/26/start-cursus-face-reading/

Don’t judge book by its cover

Oordelen we correct?

Als kind ben ik opgegroeid in een winkel. Als het rustig was in de winkel stonden mijn moeder en ik altijd achter de etalagepoppen ‘mensen’ te kijken. Het was voor ons een spelletje om op iedere voorbijganger een karaktertrek te plakken. Mijn vader vertelde me altijd dat ik niet zomaar een oordeel over iemand mag vellen. Maar oordelen we niet allemaal over de ander? Was er nooit een tijd dat je bij jezelf dacht, oeps ik had ongelijk over deze persoon, of ik had nooit gedacht dat hij zo iemand zou zijn, of nooit kunnen bedenken dat zij zo iets zou kunnen doen?

Met andere woorden, was er nooit een tijd dat je ongelijk had over iemand?

Wat zeker is, is dat iedereen oordeelt of het nu bewust of onbewust is.
We moeten ons dan ook afvragen waarom we oordelen over mensen?

Mensen zijn van nature instinctief. Deze instincten hebben we meegekregen om ons veilig te voelen. Het is belangrijk om een gevaar of een bedreiging van andere mensen te herkennen. Het kan ons leven redden. Het is belangrijk dat we goed kunnen oordelen of we iemand kunnen vertrouwen of juist niet.

Van alle mensen op Aarde zijn er slechts 2 dingen die ons van een ander mens onderscheiden.  Ons gezicht en onze vingerafdrukken.  Deze twee parameters worden heden zelfs gebruikt om onze voordeur of zelfs onze telefoon te openen. Als mens zijn we heel goed in het herkennen van gezichten, beter dan in het onthouden van namen. Op sociale media zien we dagelijks meer mensen op 1 dag dan onze voorouders in hun hele leven. Het is dus belangrijk dat we gezichten leren onderscheiden. We zijn genoodzaakt om mensen te gaan filteren op wie belangrijk is voor ons en wie niet.

In het Facebook- en Instagram-tijdperk is het heel gemakkelijk om een ​​perceptie of gezicht te creëren waarvan je wilt dat anderen het zien.
We zien een verliefd koppel op de Tafelberg, maar zijn ze wel echt verliefd? We trekken allemaal ons mooiste jasje aan en tonen ons mooiste gezicht. Maar is dit onze ‘ware gezicht’? Hoe kunnen we dit beoordelen?

Op de vraag of we al dan niet oordelen over andere mensen is de vraag of we dit wel doen met de juiste vaardigheden en de juiste hulpmiddelen. Krijgen we de juiste informatie zodat we een gezicht correct kunnen lezen. Weten we precies wat hun motieven zijn en nog belangrijker hoe kunnen we hen positief beïnvloeden?

Face reading wordt gebruikt om optimale persoonlijke en professionele relaties te ontwikkelen.

Via Face Reading Academy leer je hoe je mensen kunt lezen. Je leert je ‘Ware ik’ ontdekken en ook die van een ander. Nieuwsgierig naar een Face Reading of een opleiding tot professionele Face Reader? Neem dan contact op met miekefraussen@telenet.be of kijk op https://san-t.blog/2019/11/26/start-cursus-face-reading/

Start cursus Face Reading

Face reading wordt gebruikt om optimale persoonlijke en professionele relaties te ontwikkelen.

Sommige mensen worden geboren met geweldige relatievaardigheden en hebben dus een geweldig persoonlijk en professioneel leven.
De meeste mensen hebben deze vaardigheden helaas niet. Face Reading biedt u de geheimen van het succes in alle soorten relaties.
Je leert hoe je meer vrienden kunt krijgen, zakelijke relaties kunt versterken en intieme relaties kunt opbouwen. Wilt je meer weten over je partner, je zoon of dochter, je ouders, je vrienden, of misschien wel je collega’s of werknemers? Dan is Face Reading de oplossing voor je.


WAT IS MIAN XIANG
The Chinese art of Face Reading?

In het Chinees is “Mian” het gezicht, terwijl “Xiang” naar de uitstraling verwijst. Samen staat het bekend als The Chinese art of Face Reading.

De Chinese Face Reading maakt gebruik van de kennis van de Chinese geneeswijze. We leggen verbanden volgens de 5 elementen en deze relateren we aan een persoonlijkheidstype.

Als je wilt netwerken en communiceren met mensen op het werk of als je nieuwe vrienden wilt maken zijn dit bewezen strategieën waarmee je betere relaties kunt opbouwen.

Aan de hand van je gelaatstrekken ontdek je je talenten en uitdagingen. Deze houden verband met de grootte, de vorm en de plaatsing van elk van uw gezichtskenmerken.

In de loop van de tijd ontwikkel je lijnen, rimpels, verkleuringen, (moeder)vlekken op je gezicht. Door deze te ontcijferen kunnen we onder andere je karakter, gezondheid, sterke en zwakke punten, vaardigheden, passies, sociale status en levensduur bepalen.

Het gezicht kan indicaties geven over zwakke of zieke organen waardoor signalen al kunnen worden opgemerkt voordat testen uitwijzen dat er iets mis is. Het is ook een praktisch en interessant hulpmiddel om te zien hoe je in het leven staat. Wat is je psychologische en mentale staat van welbevinden? Zo krijg je een beter beeld over je kwaliteiten als bijvoorbeeld partner of werkgever.


WAT KAN JE UIT DE CURSUS HALEN?

 • Deze opleiding behelst de meest uitgebreide en gedetailleerde cursus
  over Chinese Face Reading die tot op heden in het Nederlands wordt
  gegeven.
 • De talloze details die betrokken zijn bij het bestuderen van deze oude wetenschap vereisen tijd en herhaalde toepassing om ingebed te raken in je bewustzijn.
 • Na het vervolledigen van de opleiding ben je in staat om deze informatie op allerlei manieren professioneel toe te passen – medisch, psychologisch, persoonlijk en in het bedrijfsleven.
 • Voor degenen onder u die echt serieus bezig zijn met Chinese Face Reading, is dit de kans om een professionele gezichtslezer te worden.
 • Het is ook een opmerkelijke transformatieve ervaring voor jezelf.
  Je gaat je meer bewust worden van je ware aard.
 • Vanwege het diepe persoonlijke inzicht dat je krijgt, kan je de wereld in met het vermogen om anderen te lezen zonder oordeel en met groot medeleven om hen te helpen zichzelf te kennen.
 • Alle analyses en wijsheden uit de opleiding kan je persoonlijk gebruiken voor je eigen balans en ontwikkeling, maar zeker ook professioneel te gebruiken als coach, in je huidige werk als verdieping of aanvulling.
 • Van mijn kant mag je rekenen op een degelijk gestructureerde theoretische opleiding en intensieve coaching bij alle praktische vaardigheden!
 • Je leert alles over het gezicht en maakt een uitgebreide reis doorheen de verschillende gezichtskenmerken.
 • De cursus wordt gegeven aan het tempo van twee dagen per maand. Zodat je ruim de tijd hebt om de hoeveelheid stof te verwerken.
 • Januari 2020 start er een groep in Breda 
 • Het unieke van de opleiding is dat er naast het opdoen van de nodige kennis, heel veel aandacht wordt besteed aan de vaardigheden van een Face Reader.
 • Voorkennis is hierbij niet nodig.
 • Er komt veel praktijk bij kijken, en het is dan ook de bedoeling dat elke deelnemer de kans krijgt om zich tot een goeie Face Reader te ontplooien.

PRAKTISCH

 • Een cursusdag start om 9u30 en eindigt omstreeks 17u00.
 • Data: 17 en 18 januari; 14 en 15 februari; 6 en 7 maart; 3 en 4 april;
  1 en 2 mei
 • Locatie Breda, adres volgt
 • Ik hou er aan om met een kleine groep te werken (min. 8 – max. 12 cursisten)
 • Gehele dag koffie, thee, water, versnaperingen.
 • Als cursusmateriaal krijg je een uitgebreide syllabus.

INSCHRIJVING

 • Voor de totale opleiding ‘Face Reading’ vraag ik de prijs van 1400 €.
 • EARLY BIRD PRIJS: INSCHRIJVEN VOOR 1 JANUARI 2020 is 1200 €.
 • Inschrijfgeld is 150 euro, deze betaal je bij inschrijving (je ontvangt een factuur), rest van het bedrag betaal je in de maand van de start van de opleiding.
  (restbedrag is totaalbedrag – 150 euro inschrijfgeld)
 • Er is een mogelijkheid tot het betalen van twee of drie termijnen.
  Dan betaal je de eerste termijn in de maand van de start van de opleiding.
 • Aarzel niet om je voor deze opleiding in te schrijven. Het aantal plaatsen is beperkt!

BONUS

 • Bij betaling in 1 keer krijg je alle Face Charts geplastificeerd.
 • Alle deelnemers kunnen zich aanmelden voor een besloten facebookgroep waarin je elkaar kunt ondersteunen en waarin vragen gesteld kunnen worden.

INFOAVOND

Heb je interesse maar heb je nog vele vragen, stuur dan een mail of kom naar de infoavond op 16 december 2019.

Voor de infoavond kan je inschrijven via miekefraussen@telenet.be.
De plaatsen zijn beperkt!

Ik zie je,

Mieke

Face Reading Academy
miekefraussen@telenet.be

Herfstdipje? Kip met kastanje….

Oktober regendipje, wie herkent het niet. Je voelt je net als het blad wat dwarrelend op het natte gras valt. Futloos verzwakt en verkleurt.
In de herfst maakt de natuur zich op om klaar te zijn voor de winter. Vogels maken zich uit de voeten en vluchten naar het zuiden. Planten laten hun bladeren los en slaan hun energie op in de takken en wortels. Dieren leggen voorraden aan of eten zich vol om zeker te zijn dat ze de winter overleven.

Mensen hebben het een stuk lastiger. We reageren nog steeds zoals we in de oertijd gevormd zijn. De herfst is de overgang van zomer naar winter. Mensen waren erg kwetsbaar in de winter. Er was weinig voedsel en het was niet eenvoudig om het lichaam warm te houden. Als zoogdier moeten we doorlopend ons lichaam op temperatuur houden en hebben we veel voedsel nodig.

De Chinese voedingsleer houdt rekening met de seizoenen. Het is nu tijd om warm te eten. Het volgende gerecht is een typisch herfst gerecht om het lichaam te verwarmen tijdens deze koude en natte herfstdagen.

Kipstukjes met kastanjes

Kip, kastanjes, gember, rode ui, sherry, peper en bruine suiker zijn allemaal verwarmende produkten. Ze stimuleren de Yang. Zo hoeft het lichaam minder moeite te doen om zichzelf te verwarmen en kan zijn energie stoppen in het versterken van het immuunsysteem om zo de wind en de koude te kunnen verdrijven.


Kastanje tijd

Kastanje

Gebruikte deel Vrucht kern van de tamme of eetbare kastanje
Rangschikking Fruit
Natuur Warm
Smaak Zoet
Werking Ondersteunt Yang, Qi en Bloed, 
   heft bloedstagnatie op, verdrijft Koude,
stopt bloedingen
Bijzonderheden Niet vers en niet te veel
Bereiding Gepoft, gekookt

Bereidingswijze:
Kerf 12 verse kastanjes aan de bovenkant en laat ze 5 minuten koken.
Pel ze daarna en haal de vliesjes eraf.
Neem 300 gram kippenpootjes en marineer ze 30 minuten. (= 2 eetlepels soyasaus, 2 thelepels sesamolie, 1 gesnipperde rode ui, 1 stuk fijngehakte gember, 1 teen uitgeperste knoflook)

Bak de stukjes kip met marinade op hoog vuur in een wok met 1 eetlepel olie. Voeg iets later de kastanjes toe met 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel bruine suiker, 1 thelepel maizena en peper naar smaak.

Geen koud voedsel meer

Dit is de periode wanneer je koud voedsel niet meer mag eten.
Het lichaam is 37,5 graad. Waneer koud voedsel de maag in komt dan moet het lichaam dat voedsel zo snel mogel verwarmen. Dit kost veel energie. Energie dat hard nodig is om virussen te weerstaan. Daarom krijgt de griep in deze periode ook de meeste kans.

Meer weten over voeding? Of wat is voor jou het beste om te eten?

Maak een speciale voedingsafspraak bij dolf Chin See Chong
0765611573

Verkoudheid en Chinese Geneeskunst

Mandarijnen tijd

De eerste patiënten vertonen weer tekenen van verkoudheid. De griep mogen we het nog niet noemen maar irritant is het wel. Al proestend en snotterend loopt het water uit je neus. Ogen die tranen en om de haverklap moet je niesen. Echt ziek ben je niet maar na verloop krijg je er toch wel hoofdpijn van. Doodvermoeiend is het. In de Chinese geneeskunst spreken we dan van een aanval van wind en kou. Veroorzaakt door de koudere nachten, minder zonkracht en het vocht in de lucht. Met een zomer jas en polo stap ik ’s ochtends in de auto terwijl het nog maar net 7 graden is. Overdag is het te warm voor een trui en een jas maar in de avond koelt het drastisch af. De koude wind dringt het lichaam binnen. Daar zal het de Long en de Milt verzwakken. Veel damp aangemaakt door de Milt wordt gestuurd naar de Long. Deze kan het allemaal niet meer verwerken en het gevolg is dat het letterlijk je lichaam uitstroomt.

Wat kunnen we er aan doen?

Het is de tijd van de Mandarijnen. (Zijn naam te danken aan de belangrijke mensen in China (de mandarijn) die deze vruchten aten)

Mandarijnen bevochtigen de longen en maag en hoort bij het element aarde. Is oranje van kleur en een beetje zuur / zoet. Hij is koud van natuur. Daarom mag je geen verse mandarijn eten wanneer er alleen maar een verkoudheid is!!!

De schil van de mandarijn is meer verwarmend, bitter van smaak en werkt meer in op de Milt en Long. Als je de schil laat drogen dan zal het effect nog meer verwarmend zijn. Het zal dan ook damp opdrogen en Phlegm weghalen in de long en middelste warmer.

Aangezien de schil verwarmend werkt mag deze wel gebruikt worden om een verkoudheid op te lossen. Het liefst de gedroogde dan nog.

Dus:

Bij verkoudheid met koude tekens en wit waterig slijm zonder koorts en keelpijn:
Thee zetten van mandarijnenschil en een beetje gember. Een gekonfijte gemberbol met een beetje suiker uit een potje werkt uitstekend. De mandarijnenschil wel eerst wassen met baking soda.

Bij verkoudheid met een pijnlijke keel, droge hoest, geel slijm en eventueel koorts:
Groene thee met half doorgesneden partjes van een verse mandarijn. Even laten trekken en wanneer het lauw warm is dan een koffielepel honing er bij.


Peer werkt goed wanneer de klachten nog erger worden. Vooral bij keelpijn, droge hoest en meer hitte tekens.

Schil een peer. Samen met eetlepel honing met een staafmixer tot puree mixen. Kinderen zijn er dol op en werkt beter dan een hoestsiroop!


Opleiding medicinale voedingsleer.

Wil je zelf een expert worden in de Chinese voedingsleer?

Face Reading, Mian Xiang

De indeling van de drie gezichten.

Door Mieke Fraussen 12-09-2019

Het gezicht kan in drie horizontale helften verdeeld worden. De drie zones laten zien hoe je ‘beslissingen’ neemt. Dit kan je zien aan de grootste of dominante zone.

Zone 1 wordt gemeten van de gemiddelde haarlijn tot de bovenkant van de wenkbrauwen. Als deze zone de meest dominante zone is, hebben we te maken met ‘Mentale’ beslissers. Deze personen denken graag na vooraleer ze een beslissing nemen. Ze gaan op onderzoek en wegen de voor- en nadelen af. Ze kunnen heel goed rationaliseren. Als je deze persoon iets probeert op te dringen, dan krijg je een paniekerige ‘neen’.

Zone 2 loopt van de top van de wenkbrauwen naar de bodem van de neus. Dit zijn de ‘Praktische’ beslissers. Ze zijn zakelijk, efficiënt en economisch. Deze personen zullen liefst een praktische beslissing nemen. Hun beslissing is efficiënt, gebaseerd op ‘waar’ voor hun geld, gemak en wat het beste werkt. Voor hen is de prijs belangrijk en ze vinden het leuk om koopjes te scoren. Ze willen tijd, geld en energie besparen.

Zone 3 loopt van de bodem van de neus tot de onderkant van de kin. Als deze zone dominant is hebben we te maken met ‘Emotionele’ beslissers. Ze kunnen zichzelf bang maken omdat ze zo snel handelen. Ze luisteren naar hun instinct en naar hun buikgevoel. Als ze vanuit hun gevoelens beslissen, maken ze meestal de juiste keuze. Deze personen handelen voordat ze denken.

Bekijk de video nog eens voor een duidelijke uitleg.


Meer weten?

Wil je meer weten over de geheime kunsten van de Chinese Face Reading? Denk je dat het een meerwaarde is voor je eigen praktijk of ben je gewoon geïnteresseerd. Geef je dan op voor de professionele cursus gegeven door Mieke Fraussen.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus.

Voor een gezonde en mooie baby (Beautiful Baby Punt,  築賓)

Chinese wijsheid helpt je baby mooi en gezond te worden.


Er is een heel oud magisch Chinees acupunctuurpunt speciaal voor het krijgen van een mooie en gezonde baby. Dit punt heet in het Chinees “Zhu Bin” en is het negende punt op de Nier-meridiaan. Zhu Bin betekent in het Chinees hotel / pension of letterlijk vertaald gastenhuis. Zeer toepasselijk voor de baarmoeder die de baby daar “te gast” heeft. Voed je het huis dan voed je ook de gast. Creëer je rust in het huis dan maak je ook de geest van de baby rustig waardoor deze meer energie kan stoppen in de groei en ontwikkeling.

De behandeling bestaat uit het stimuleren van dit ene punt met een gouden naald en vindt plaats in het eerste deel van de zwangerschap. Goud is warm van nature en versterkt het lichaam en tonifieert de Qi. Pas je de gouden naald toe op “Zhu Bin” dan kalmeer je de geest en stimuleer je de aanmaak van het bloed.

Het punt ligt op 1/3 van de lijn tussen het punt Nier 3 en Nier 10.
Nier 3 ligt tussen het hoogste punt op de binnen enkel en de achilluspees. Nier 10 ligt tussen twee pezen ter hoogte van het uiteinde op de binnenste knieplooi.

De acupuncturist kan dit punt behandelen met een gouden naald of je masseert zelf  elke avond 10 minuten. 

(Wil jij ook een behandeling voor een mooie en gezonde baby met een gouden naald, neem dan contact met ons op. 076-5611573)

Wat kan acupunctuur nog meer?

Acupunctuur kan ondersteuning bieden bij het zwanger worden of later werken tegen misselijkheid, vasthouden van vocht en pijn in de rug en bekken. 

De combinatie van acupunctuur en Mercier therapie vergroot het zwanger worden met 80 procent.

Bij een stuitligging kunnen  we met moxa het kindje laten draaien.

Wanneer het kindje niet op tijd komt dan kunnen we de bevalling opwekken.

PMCBreda.nl
076-5611573

Paulusstraat 2
4834WS BReda

Wat is acupunctuur?

acupunctuur info-film

Wat is acupunctuur en hoe werkt het. Kijk hier naar het filmpje.

Kokos olie als muggenmelk

 

Teken, muggen, bijtvliegen en bloedzuigende insecten die als vraatzuchtige monsters op je duiken alsof er honing op je lijf is gesmeerd. Je weet niet waar ze vandaan komen maar voordat je het weet voel je weer een steek ergens op je arm of been. Had ik toch maar een lange broek aangedaan denk je dan.

Bijna een vijfde van alle infectieziekten wordt veroorzaakt door ziekteverwekkende organismen die door insecten worden overgedragen (de zogenaamde vectorziekten).

De Chinese geneeskunst gaat uit van een sterk immuunsysteem of men al dan niet ziek wordt van insectenbeten, maar in sommige streken zijn insectenwerende middelen de beste manier van preventie.

 

Het meest effectieve en langwerkende insectenwerend middel is DEET (N,N-di-ethyl-meta-tolueenamide). Het was lange tijd de standaard in de preventie van vectorziekten zoals malaria, maar het heeft veel ongewenste bijwerkingen en het is vooral heel erg giftig voor iedereen maar voornamelijk voor zwangere vrouwen en baby’s.

 

Natuurlijke alternatieven, vooral essentiële oliën zoals die bijvoorbeeld van citronella, tea tree en lavendel zijn doeltreffend en relatief veilig, maar ze werken slechts kort omdat het vluchtige stoffen zijn. De meeste essentiële oliën werken slechts twee tot vier uur.


De beste natuurlijke manier van insecten weren is kokosolie!

KokosHet gaat niet om de de kokosolie zelf, dat heeft weinig effect op insecten. Het gaat om de vetzuren die in de kokosolie zitten en langer en beter werken dan DEET! Voornamelijk Laurinezuur in kokosolie heeft de sterkste werking.

Vanuit onderzoek is gebleken dat een mengsel van middellangeketenvetzuren in een waterige zetmeeloplossing koeien tot 96 uur kon beschermen tegen bijtvliegen.

In een andere test werd het effect van kokosvetzuren vergeleken met DEET voor het afweren van bedwantsen. De kokosvetzuren hadden de sterkste en de langste werking. Ze waren na zeven dagen nog werkzaam, terwijl het effect van DEET al na drie dagen afnam.
In een vervolgexperiment werd getest in welke tenten de bedwantsen zouden kruipen. De tenten werden behandeld met kokosvetzuren of met DEET. Na drie dagen steeg het aantal bedwantsen in de met DEET behandelde tenten, terwijl de met kokosvetzuren behandelde tenten tot twee weken een sterke afwerende werking behielden.
In een laboratoriumtest met twee soorten teken hadden de kokosvetzuren gedurende een week een sterke afwerende werking, vergelijkbaar met de werking van DEET. Ook tegen muggen zijn ze even doeltreffend als DEET, maar dan moeten wel hogere concentraties gebruikt worden.
Kokosvetzuren zijn volgens de onderzoekers een goedkoop en veilig alternatief voor het schadelijke DEET in de preventie van vectorziekten bij mensen en dieren.
Bron:PlaceboNocebo

%d bloggers liken dit: